Στην παραλία Ιαλυσού πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 11.00 π.μ., η τελετή κατάδυσης του Σταυρού και ο Αγιασμός των υδάτων. Δώδεκα νέοι, παρουσία πλήθους κόσμου και των τοπικών αρχών, βούτηξαν στα παγωμένα νερά για τον Σταυρό.

Στην τελετή Αγιασμού των υδάτων που τέλεσε ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιαλυσού, π. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, παρουσία της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού, Κας Μπότσαρη Ερμίνας, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Κος Τσίκκης Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’θμιας Εκπ/σης Δήμου Ρόδου Κος Κορωναίος Ιωάννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κος Μουτάφης Δήμος και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Κος Τσίκκης Θωμάς, Κα Μαλαματή Παρασκευή, Κος Σταμούλης Χρήστος και Κα Κακλιού Αναστασία.

Τυχερός, αναδείχθηκε ο Νικόλαος Κοτσάνης, ο οποίος ανέσυρε τον Σταυρό και τον παρέδωσε στον π. Κωνσταντίνο. Η Εκκλησιαστική Επιτροπή δώρισε στον Κο Κοτσάνη ένα χρυσό σταυρό και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού -εκ μέρους του Τοπικού Συμβουλίου- αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας του Φιλερήμου

ΠΗΓΗ: BLACK MONDAY
Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα γιορτάστηκαν προχθές τα Θεοφάνια και στην πόλη της Ρόδου. Μόλις ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος έριξε τον Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα οι κολυμβητές βούτηξαν και έδωσαν μάχη με το ψύχος και τα κύματα. Τον Τίμιο Σταυρό ανέσυρε ο κ. Σωτήρης Παλαλάς.
«Είναι η τρίτη φορά που πέφτω στο νερό για να ανασύρω τον Τίμιο Σταυρό. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους», δήλωσε ο κ. Σωτήρης Παλαλάς.
Καθαγιασμός των υδάτων έγινε και στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου, προχθές στις 10.15 το πρωί, από τον εφημέριο του ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονα κ. Χρήστο Σιάννα. Τον Τίμιο Σταυρό ανέσυρε από τα κύματα ο κ. Μιχάλης Γεωργουδιού.

«Είθε η χάρη του βαπτισθέντος Κυρίου μας να μας συνοδεύει πάντοτε. Τον Σταυρό ανέσυρε ο κ. Σωτήρης Παλαλάς. Τον συγχαίρουμε, όπως και όλους τους κολυμβητές που έπεσαν στη θάλασσα για να τηρήσουμε το έθιμο και τις παραδόσεις μας. Να έχουν όλοι υγεία και δύναμη. Σε όλους εύχομαι το νέο έτος να είναι ευλογημένο και ειρηνικό », δήλωσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος.

Καλή φώτιση σε όλους απο την εταιρεία Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων Access International.

Ενοικιάστε σήμερα ένα αυτοκίνητο για τις διακοπές σας στη Ρόδο στο http://access-international.gr/el/