Κρεμαστή Ενοικίαση Αυτοκινήτου Ρόδος

ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΡΕΜΑΣΤΗ ΡΟΔΟΥ

Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων Κρεμαστή Ρόδος

Η Κρεμαστή είναι ένα όμορφο χωριό σε απόσταση 3 χλμ. από το αεροδρόμιο. Απο τα πιο όμορφα αξιοθέατα του χωριού είναι η εκκλησία της Παναγιάς Καθολικής, η μεγαλύτερη του νησιού και η βιβλιοθήκη. Η παραλία της Κρεμαστής είναι ένας συνδυασμός από βότσαλα και άμμο. Η Κρεμαστή είναι διάσημη για την έκθεση χειροτεχνίας και αγροτικής οικονομίας που διεξάγεται κάθε χρόνο από της 10 Αυγούστου έως 23 Αύγουστου.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο τουριστικό οικισμό που έχει αναπτυχθεί κατά μήκος κυρίως του κεντρικού δρόμου που οδηγεί από τη Ρόδο στις παραλίες και τα θέρετρα της δυτικής ακτής. Ο πληθυσμός της βάσει της απογραφής του 2001 ανέρχεται στους 4.585 μόνιμους κατοίκους, των οποίων η κύρια ασχολία είναι ο τουρισμός καθώς και η γεωργία.

Ο οικισμός έχει μεγάλη κίνηση και πολλούς επισκέπτες, πράγμα που ευνοείται και από τη γειτνίαση με τον Κρατικό Αερολιμένα της Ρόδου «Διαγόρας» (λιγότερο από 3 χιλιόμετρα δυτικά) και με την κοιλάδα των Πεταλούδων.

Το κέντρο της κοσμεί ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο οποίος είναι γνωστός και ως «Ιερός Ναός Παναγίας της Καθολικής», όπου φυλάσσεται η εικόνα της Παναγίας που γιορτάζει το Δεκαπενταύγουστο, ενώ παράλληλα πλαισιώνεται από πολιτιστικές εκδηλώσεις και την Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας Κρεμαστής.

Σημαντικά αξιοθέατα αποτελούν το Ιπποτικό Φρούριο του Μεγάλου Μαγίστρου Καρέττι, με οικισμό που ιδρύθηκε από τους ιππότες στα μέσα του 15ου αιώνα, καθώς και η Βιβλιοθήκη στην πλατεία της Κρεμαστής.

Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορές και διαθεσιμότητα οχημάτων για ενοικίαση αυτοκινήτου στην Κρεμαστή Ρόδου.

Η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας Κρεμαστής άρχισε τη λειτουργία της το 1965 με πρωτοβουλία του Δωδεκανήσιου Υπουργού Βιομηχανίας Ιωάννη Ζίγδη και κοινοτάρχη Τοδουλάκη Γεώργιου.

Σκοπός της έκθεσης ήταν να συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής χειροτεχνίας και να ενισχύσει τους Έλληνες χειροτέχνες. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχαν η Κοινότητα Κρεμαστής και κατά καιρούς και ο Ε.Ο.Μ.Ε.Χ, ο Οργανισμός Εμπορίου και η Νομαρχία Δωδεκανήσου.

Δεκτοί στην Έκθεση γίνονταν Έλληνες χειροτέχνες με ποσοστό χειρωνακτικής εργασίας από 30% έως 100%, ώστε να αποκλείονται τα καθαρά βιομηχανικά προϊόντα.

Κατά καιρούς έγιναν προσπάθειες αναβάθμισής της στοχεύοντας στη διεθνοποίησή της. Σαν ιδέα υφίσταται και θα γίνονται προσπάθειες μέχρι που οι συνθήκες το επιτρέψουν. Στην πορεία της λειτουργίας της εμπλουτίστηκε και με το βιοτεχνικό είδος. Ο σκοπός παραμένει ο ίδιος συμβάλλοντας στην τόνωση της εγχώριας οικονομίας δίχως να προσδοκώνται οικονομικά οφέλη για το Δήμο Ρόδου ή τη Δημοτική Κοινότητα Κρεμαστής.

Από το 2011 η οργανωτική επιτροπή της Έκθεσης, θέλοντας να συμβάλει στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, να βοηθήσει τους Έλληνες παραγωγούς, αλλά και να επαναφέρει τα στοιχεία της αρχικής λειτουργίας της Πανελλήνιας Έκθεσης Κρεμαστής, αποφάσισε να την εμπλουτίσει με προϊόντα της αγροτικής οικονομίας. Γι’ αυτό μετονομάστηκε σε «Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής».

Access International – Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων στη Ρόδο, το όνομα που μπορείτε να εμπιστεύεστε!

Ενοικίαση Αυτοκινήτων στο Αεροδρόμιο της Ρόδου, Ενοικίαση Αυτοκινήτων στη Ρόδο, Ενοικίαση Αυτοκινήτων στο Λιμάνι της Ρόδου, Ενοικίαση Αυτοκινήτων στην Ιαλυσό, Ενοικίαση Αυτοκινήτων στο Φαλλιράκι, Ενοικίαση Αυτοκινήτων στην Ιξιά