Προσφορά 18€ / μέρα – Τελική τιμή ΦΠΑ, Μικτή ασφάλεια, Παιδικό κάθισμα, Απεριόριστα χιλιόμετρα.

Chevrolet Spark

.

Με το καλημέρα το μικρό Chevrolet κερδίζει πόντους με το νεανικό στιλ, ενώ η φαντασία των σχεδιαστών δεν περιορίστηκε στην εξωτερική εικόνα αλλά απέδωσε και ένα ευχάριστο εσωτερικό με ευρωπαϊκό αέρα. Εδώ οι αλλαγές μετά το πρόσφατο facelift έχουν να κάνουν κυρίως με την αναβάθμιση σε επενδύσεις και τον διάκοσμο και λιγότερο με σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις. Τα υλικά είναι μεν σκληρά αλλά με πολύ καλό φινίρισμα και συναρμολόγηση και ο σχεδιασμός στο ταμπλό είναι επηρεασμένος από ένα μείγμα σπορ αισθητικής και πολυμορφικής λειτουργικότητας.

Η κεντρική κονσόλα με τους εργονομικούς διακόπτες για το ηχοσύστημα και τον κλιματισμό θυμίζει αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας, ενώ οι διάσπαρτες θήκες για μικροαντικείμενα έχουν διαφοροποιηθεί ελαφρώς από το πρόσφατο facelift. Μαζί με το footrest και την νέα λαβή στον επιλογέα είναι και οι μόνες αλλαγές που θα διαπιστώσει το ανήσυχο και παρατηρητικό βλέμμα στο εσωτερικό του Spark. Σχεδιαστικό high light αποτελεί πάντα ο εμπνευσμένος από τον κόσμο της μοτοσυκλέτας, λιλιπούτειος αλλά πλήρης, πίνακας οργάνων με το ψηφιακό στροφόμετρο και τον ξεκούραστο πράσινο φωτισμό.

Η θέση οδήγησης είναι από τις ποιο σωστές στην κατηγορία, ακόμα και για υψηλόσωμους και η περιφερειακή ορατότητα περιορίζεται μόνο στην φαρδιά 3η κολόνα (C pilar). Το ευρύχωρο για την κλάση και ευχάριστο σαλόνι φιλοξενεί επαρκώς 4 ενήλικες, ενώ ο χώρος για τις αποσκευές δεν εντυπωσιάζει με τα μόλις 170 λίτρα χωρητικότητάς του, τουλάχιστον όμως τώρα η πόρτα απέκτησε την λαβή που της έλειπε (άνοιγε μόνο από διακόπτη στον χώρο του οδηγού). Ευτυχώς η αναδίπλωση των καθισμάτων διευρύνει την χωρητικότητά του έως τα 568 λίτρα και οι light μετακομίσεις δεν αποτρέπονται.

Το χειροκίνητο 5άρι κιβώτιο έχει κοντύτερη τελική σχέση μετάδοσης σε σχέση με αυτό της έκδοσης 1,2 λίτρων, ψάχνοντας να βρει το χαμένο σθένος των κυβικών και σώζει την κατάσταση, όμως για να κινηθείς σβέλτα θα χρειαστεί να τον δουλεύεις με το στροφόμετρο ψηλά και να ανακατεύεις τον επιλογέα. Ακόμα και έτσι όμως οι επιδόσεις δεν είναι το φόρτε του μικρού Chevrolet κάτι που αποδεικνύουν και τα νούμερα: 15,3 sec για το 0-100 km/h και τελική ταχύτητα 152 km/h.

.